Ko su osnivači EU   4 comments


q

Rothschildova Hobotnica Nad Balkanom

Jugoslaviju je trebalo podeliti kako bi imperija Rothschild i ostale mulinacionalne kompanije u obliku i pod imenin raznih kompanija mogle “kupiti”, instalirati i kontrolisati sve profitabilne poslove na celom ovom prostoru.Marksizam, globalizam, mondijalizam, novi svetski poredak, liberalizam … sve su to eufemizmi za pojam koji predstavlja nevidljiva imperija familije Rothschild.

Rothschildi ne umiru, oni samo odlaze u istoriju, a na njihovo mesto neupadljivo dolaze njihovi sinovi i unuci.

S pozornice je, kako se šuška, otišao stari gazda Jacob, a na njegovo mesto dolazi sin Nathan (Nathaniel Filip Rothschild, koji nosi ime rodonačelnika engleskih Rothschilda). Teško breme je palo na nejaka pleća mladog nasljednika. Nathan nije sam. U vođenju imperije pomoći će mu stričevi Evelyn i Edmund i ostali članovi engleske familije (Katrin, Ema, Leopold …), ali i rođaci iz Francuske (David, Eduard …).

Familija Rothschild ima svoje guvernere, premijere, ministre, nadzornike koji vode računa da se sve odvija po velikom planu.

Evropsku uniju su stvorili Rothschildi (Shuman- Hazar). EU predstavlja eksploatatora Rusije, koju treba osloboditi balasta Sibira. Za taj posao, Rothschildi su u radni odnos primili Soroša, Berezovskog, Hodorkovskog, Kasparova, Mittala …

Da bi otkrili pozadinu i uzroke ovih zbivanja, nužno je zaviriti u mračnu istoriju hazarske dinastije Rothschild, identifikovati agente, sive kardinale, polakomljene političare, kao i mehanizme njihovog delovanja.

Krenimo od Rothschilda, glavnih igrača. Oni su ti koji koji se nalaze na vrhu piramide.

 • Ko su današnji Rothschildi ?

Iako se još od Drugog svetskog rata, od strane Rothschildovih odeljenja za formiranje javnog mnjenja, širi uverenje da je njihova moć danas beznačajna i da će ostati upamćeni po vinarijama u Francuskoj ili vrtovima i kao filantropi u Velikoj Britaniji, stvarnost nam projektuje potpuno dijametralnu sliku. Oslanjajući se na temelje koje su postavili dedovi i očevi, današnji potomci dovršavaju misiju koja traje više vekova. Rothschildi predstavljaju danas lokomotivu hazarskog voza koji ide ka Rusiji i ogromnim sibirskim prostranstvima. Taj voz, koji prolazi i preko Balkana, treba napuniti armijama novoprimljenih članica NATO pakta, koje će se boriti za imperiju Rothschilda.

Malo je poznato da su Rothschildi skriveni vlasnici američkih Federalnih rezervi, Pariskog kluba, Londonskog kluba, oni su kontrolori Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

q

q

Lord Jacob de Rothschild.

sin Nathaniel

Baron David de Rothschild,

Sir Evelyn de Rothschild

David Rockefeller, Sr. čiji je sin Nick, dok mu je nudio guvernersko mjesto Nevade, rekao filmskom režiseru Aaron Russo-u o 9/11, pre nego što se i desilo.

Nathan Warburg,

Herr Heinz (Henry) Kissinger,

George Soros, financijer i manipulator

Paul Volcker, globalista i ekonomski savetnik Zbigniew-u Brzezinski-om

Larry Summers, Obamin ekonomski savetnik

Lloyd Blankfein, CEO, Goldman Sachs

Ben Shalom Bernanke, šef Federalnih Rezervi, bankster

 • Crveni štit iz Frankfurta

Da bi bolje upoznali novog kralja i njegove vojvode, pogledajmo licnu kartu i hronologiju ove dinastije. Sve je počelo krajem 18 veka od Meyera Amschela (negde Mozes Bauer) Rothschilda. Rothschildi (Rothschild u prevodu znači “crveni štit”) su poreklom iz Frankfurta, ne slučajno, najvećeg financijskog centra u EU. Ono što je vrlo indikativno, je, da se u Frankfurtu nalazi sedište Centralne Evropske Banke i svih vodećih evropskih i američkih banaka, koje su većinom pod kontrolom dinastije. Frankfurtska berza (jedna od najznačajnijih u svetu) je deo “Deutsche Börse” koja je u vlasništvu Rothschilda preko “Children ‘Investment Trust” i “Atticus Capital” s jedne strane i svojih podružnica “Merrill Lynch” i “Fidelity Investments”.O tome ko su Hazari, moj prijatelj pisac Dejan Lučić kaže:

Od današnjih Židova 0,90% su poreklom Hazari. To je jedno tursko-azijsko pleme, koje je primilo židovsku veru sredinom 8 veka. Kada im se carstvo u 10 veku raspalo, naselili su se po Rusiji i Evropi, a kasnije i na američkom kontinentu. Oni su konvertiti i uopšte nemaju semitsko poreklo. Semitski Židovi potiču iz Palestine i njih je otprilike 7 do 10 posto. Amschel je imao pet sinova, koje je rasporedio širom Europe. Salomon je otišao u Beč, Karl u Napulj, Nathan u London, James u Pariz a peti sin Amschel je ostao u Frankfurtu.Sinovi i njihovi potomci su za nepunih dvesta godina u potpunosti pokorili i podjarmili zapad. Tako su postavljeni temelji “Pax Judaica”. Glavnu reč vodi englesko-francuski tim Rothschilda na čelu sa Nathanom, sinom Jacoba Rothschilda. Engleski tim predvode vremešni Edmund i Evelyn sa mladim Nathanom, a francuski, Guy Rothschild sa sinovima Davidom i Eduardom.

q

 • Rothschildi u Srbiji

Novi kralj u Srbiji nastupa u više traka, pomoću kojih nastoji zauzeti rudarske bazene, energetiku, prehrambenu industriju, medijsko tržište … U prvoj traci se nalazi, već duže vreme usidreni, George Soros, koji predstavlja krucijalnu polugu ekspanzije Rothschildovih ka istoku i prvi eksponent Nathana Rothschilda u Srbiji.

Rothschildi nikada ne rade bez posrednka: bivši ministar za infrastrukturu Velimir Ilić, Veleposlanici Kanade i Mađarske, Šandor Pap i Robert McDougal, Kanadski ekonomski savetnik, Đurđevka Čeremić, Predsednik TriGranit korporacije Šandor Damian, Potpredsednik za spoljne poslove TriGranit-a Peter Lorincze, Predsednik Upravnog odbora Srpskih železnica Pavao Popović, Generalni direktor Srpskih železnica Milanko Šarančić, direktor CIP-a Milutin Ignjatović.

 • George (Schwartz) Soroš, glavni agent Rothschilda

George Soroš je mađarski Židov (Hazar), rođen u Budimpešti 1930. godine kao György Schwartz (roditelji su 1936 promijenili prezime u Soros). Školovao se u Londonu i pedesetih godina odlazi u SAD. Značajnu ulogu u njegovom razvoju imao je čuveni Hazar Karl Popper, koji je aminovao projekte Soroša i bio njegov guru. U svetu se ovaj “sivi kardinal” prikazuje kao “Robin Hood kompjuterskog doba”, zato što, tobož, uzima novac od bogatih država i srdačno ih deli istočnoj Europi i Rusiji, preko svojih fondacija.

Na taj način instalira “demokratiju” i “građansko društvo” u zemlje koje su napaćene i iscrpljene u komunizmu, a taj komunizam su ove zemlje ugurali upravo ti isti Rothschildi.Karijeru je gradio financijskim špekulacijama širom sveta, i to najviše zahvaljujući svojoj familiji investicijskih fondova “Quantum Fond”, u kome su direktori, istovremeno i njegovi agenti, talijanski i švajcarski finansijeri. Veza Soroša i Rothschilda se ostvaruje preko mreže poverljivih ljudi  koji sede u upravnim odborima fondova, trustova, kompanija, banaka … Jedan od takvih je bio izvjesni Richard Katch (također Hazar), član odbora “Quantum Fonda”.

U isto vreme je bio na čelu “Rothschild Italija SpA” iu odboru komercijalne banke “NM Rothschild & Sinovi” u Londonu. Drugi bitan igrač je Niles O. Taube, takođe član Quantum i partner investicijske grupe “St.. James Park Capital”, koja sada pripada Nathaniel Rothschild. Veza se ostvaruje i preko Societe Generale Banke, u kojoj se nalazi direktor Michael Cicurel, predsjedavajući menadžmenta Edmunda Rothschilda i član saveta Rothschild & Cie Banque.Također, čest partner Soroša je bio i James Goldsmit (Hazar), rođak dinastije Rothschild.

q

 • Soroševa mreža u Srbiji

U Srbiji, ovaj sivi kardinal vrši pripremu terena za Nathaniela Rothschilda i predstavlja značajnog kreatora političke, pravne, privredno-financijske, kulturne, medijsko-informativne slike društva. Na tom putu nastoji da istisne crkvu, jezik, pismo, istoriju, nacionalizam … Svoju mrežu utiecaja izgradio još tokom devedesetih godina preko “Fonda za otvoreno društvo”, “Fonda za humanitarno pravo”, “Helsinškog odbora”, “Beogradskog kruga”, “Evropskog pokreta”, “Centra za antiratnu akciju”, “NUNS-a” , “ANEM-a”, “OTPOR-a”

…Danas, sve vodeće nevladine organizacije jesu istureno odjeljenje Rothschilda, i zadužene su, ne samo da ostvare što veći politički utiecaj, već i za psihološko oblikovanje nacije. Putem permanentnog inputiranja genocidnosti, zločinačke naravi i kolektivne krivice, ove fantomske organizacije žele stvoriti strah i sramotu u narodu, koja treba da se materijalizira u vidu indiferentnosti prema komadanju zemlje, rasrbljavanju ili bolje rečeno, kolonizaciji. To se provodi u formi liberalizma, koji treba da materijalizuje u institucijama države, u porodici, naciji, tradiciji, kulturi … te na taj način treba osigurati nesmetan prodor Rothschildovoj imperiji. Soroš manipuliše sa raznim nevladinim organizacijama i organizacijama  za ljudska prava u cilju nametanja kolektivne krivice.

Kolektivne krivica je delom opravdana – gledajući na rat u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, ali motivi Soroša i klike nisu humanitarne i humanističke prirode, već se radi o luciferijancima koje motiviše jedino pohlepa. Pored elektronskih medija, na Soroševom spisku se nalaze dnevni listovi i časopisi, izdavačke kuće. Pod istom kontrolom se nalaze info agencija Sense i dve vodeće informativne agencije u zemlji, Beta i Fonet. Ove agencije su istovremeno i podružnice AP (Asociated press) i Reutersa, koje su u vlasništvu Rothschilda još od 19 veka. Soroš je ostvario infiltraciju u kulturne i obrazovne institucije, pozorišta, Narodnu biblioteku, Istorijski arhiv, SANU …

Oko sebe je okupio veliku grupu glumaca, redatelja, dramskih pisaca, muzičara, književnika, znanstvenika, analitičara, bivših diplomata … pomoću kojih radi na animiranju što većeg broja pristalica. Preko dva Gorana, Markovića (čiji je mentor Bernard Levy, veliki prijatelj Bernarda Kouchnera) i Paskaljevića se vrši satanizacija Srba na filmskim festivalima. Valja spomenuti i sledeće obrazovne organizacije Soroša: Univerzitet Union, Alternativna akademska obrazovna mreža (AAOM), Beogradska otvorena škola, Centar za ženske studije (nastao iz feminističke grupe “žena i društvo”)

… U njima se vrši regrutacija budućih Soroševih najamnika. Centar za unapređivanje pravnih studija Human Rights Watch (HRW) je također prisutan. U istom taboru se nalazi CESID i ostale organizacije koje se bave ispitivanjem javnog mnjenja.

Pored “nevladinog” sektora, Soroševe ruke se nalaze na finansijama, koje se kontrolišu preko raznih “eksperata” finansiranih posredstvom “Otvorenog društva”. Pored ovoga treba i istaknuti da Soroš ima učešće u “Societe Generale” banci, koja zauzima značajan prostor na financijskom tržištu. Haški tribunal je također financiran od strane Soroševih fondova.

 • Kakvi su interesi Rothschilda na Kosovu i Vojvodini

Značajna preduzeća Rothschilda na ovim prostorima su “Carlyle Group” i Međunarodna krizna skupina (ICG) koja je na čelu sa Sorošem, vodi višegodišnju kampanju za nezavisno Kosovo. Grupu, pored Soroša, finansiraju i Rupert Murdock (Sky medijska kuća), Goldman Sachs, JP Morgan … Među članovima ove grupe se nalaze ili su se nalazili Martti Ahtisaari, James Layon, Morton Abramović, Luis Arbour, Zbigniew Brzezinski, Wesley Clark, Mihail Hodorkovski, Torwald Stoltenberg ….

q

 • Martti Ahtisaari, jedan od Rothschildovih zastupnika

Nezavisnost Kosova je i interes Rothschilda, jer ono ima ogromne rezerve olova, cinka, zlata, uglja … Nezavisnost je od suštinskog interesa za Rothschildove rudarske i metalurške kompanije, koje bi u takvoj situaciji imale čist prostor za preuzimanje deficitarnog rudnog bogatstva i energetskih resursa. Pored požtrvovanog zalaganja za otimanje Kosova, Soroš i MKG pažnju usmjeravaju ka Vojvodini, koju, u saradnji sa pokrajinskom upravom, želi staviti na sto za kojim sede Hrvatska, Mađarska i Rumunija kao punomoćnici Rothschildovih. U tom smislu se forsira “pandunavski projekt” iza kojeg stoje Nemačka i Austrija.

Vojvodina bi se, prema toj zamisli, trebala ugurati u takvu podunavsku konfederaciju u formi “Evropske regije”. Nemački veleposlanik Zobel je nedavno, ne slučajno, skrenuo pažnju na to. Na terenu se projekt provodi kupovinom poljoprivrednih kombinata, šećerana, mlekara, uljara, banaka … Poljoprivredna zemljišta u sve većem broju kupuju Hrvati, koji su već kupili nekoliko važnih prehrambenih preduzeća.

Agrokor je preuzeo Dijamant iz Zrenjanina, Frikom … Nexe Grupa je kupila Polet IGK, “Stražilovo”, ima udeo u fabrici građevinskog materijala “Toza Marković”, (takođe posjeduje i fabrikom za proizvodnju vapna i kamena “Jelen Do”), kupljen je Somboled …S druge strane i Austrija i Nemačka pozicioniraju svoje kompanije u pokrajni. Nemačka kompanija “Nordzucker” je kupila šećerane u Vojvodini. Sa MK komercom je osnovala kompaniju Sunoko, i na taj način došla do desetine hiljada hektara zemljišta. “Stada” je kupila Hemofarm. VAC je kupio novosadski Dnevnik … Austrijska Erste banka je za sedište izabrala Novi Sad, gdje su se takođe smjestile OTP bankarska grupa i Metals banka.

Sa ovim koincidira i sve intenzivniji ulazak Mađarskih kompanija u Srbiju i regiju zajedno s političkim utiecajem mađarske vlade, iza kojih stoji Nathaniel Rothschild.Treba reći i da su Srbi u Austriji dobili status nacionalne manjine, tako da bi to bio i položaj u budućoj konfederaciji, koja bi predstavljala realizaciju projekta “Alpe-adria”, inkarnaciju Habsburške Monarhije.

 • Investicioni fondovi

Drugu traku u kojoj nastupa Nathaniel Rothschild čine investicioni fondovi sa Devičanskih i drugih egzotičnih ostrva, koji su u prividnom vlasništvu “ruskih Židova” (zapravo Hazara). Najmoćniji među njima je “Salford” sa Devičanskih ostrva, iza kojeg stoji Boris Berezovski (Hazar) sa kapitalom Rothschilda. Fond je osnovan 2001. godine u Londonu i danas poseduje skoro celokupnu mlekarsku industriju u Srbiji (Imlek, Novosadska mlekara, Mlekara Subotica, Impaz, Zemun), Bambi koncern, Knjaz Miloš … Osnivač Salforda je Eugen Jeffy, Hazar iz Rusije, koji je karijeru gradio u Alfa banci iz Rusije koja je vezana za Borisa Berezovskog i Fridmana.

 • Kraljevski nastup

Treću traku kolonizacije čine kompanije u oblasti građevinarstva, rudarstva, metalne industrije, finansija, bankarstva, izdavaštva od kojih je većina izravno vezana za mlađahnog Rothschilda. Jedna od njih i istovremeno najaktivnija u regiji je “Trigranit”, sa sedištem u Budimpešti, koja je za posljednjih nekoliko godina izrasla u regionalnog giganta i lidera u krupnim Rothschild i Trigranit investicionim projektima. Izgradila je niz poslovno-finansijskih centara u Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Rumuniji, Bugarskoj …U Hrvatskoj će graditi sportsku arenu od 20000 mesta sa poslovnim kompleksima.

U Srbiji, Trigranit-u je poverena izgradnja željezničke stanice “Prokop” (za sada nije započeta).Podružnica “Riotinto” (jedna od najvećih svetskih rudarskih kompanija) je dobila koncesije da eksploatiše rudu bora (koje ima još jedino u Kini i Turskoj) u okolini Baljevca na Ibru.Prisutne su i ostale rudarske kompanije, Glencore koju kontroliše preko svog agenta Marca Richa (Hazar), Phelps Dodge u kojoj se nalazi kapital “Atikusa” (Rothschildov investicijski fond). Ove dve kompanije konkuriršu za preostale rudarske bazene. Preko indijske kompanije “Mittal” je kupljen Magnohrom iz Kraljeva. Inače porodica Mittal je dugogodišnji zastupnik dinastije Rothschild.

U upravi Mittala mesto zauzima Wilbur Ross, dugogodišnji bankar Rothschilda. Pored Mittala, sa istoimenom porodicom Rothschildi drže i “Field Fresh Foods”, kompaniju koja se bavi proizvodnjom i izvozom hrane iz Indije.Bankarski i finansijski sektor se takođe nalazi pod dominacijom dinastije. Vodeće banke, poput Banca Intesa, Credit Agricole, Unicredit group, Societe Generale su pod kontrolom Rothschilda. Poluga kojom se osigurava kontrola je Anton Bernheim (Hazar), koji se nalazi na čelu Delta Generale grupe.

Grčke banke “Piraeus” i “Laiki”, se nalaze pod kontrolom Marfin finansijske grupe, u kojoj se nalazi Rothschildov kapital. Šandor Ganyo, jedan od “suvlasnika” Trigranita, omogućava Rothschild širenje u oblasti bankarstva sa OTP bankarskom grupom.OTP je u Srbiji kupio tri banke: Kulsku, Nišku i Zepter banku.

Metals banka iz Novog Sada je kupljena posredstvom Rothschildovog “JNR Limited-a” (Jacob and Nathaniel Rothschild), investicionog fonda. Mladi Rothschild kontrolira i mađarsku naftnu kompaniju MOL, takođe preko Ganyia.Anton Bernheim MOL je na srpskom tržištu prisutan od 2005. godine i ozbiljan je kandidat za sudelovanje u privatizaciji naftne industrije. Treba reći i da je NM Rothschild financijski savetnik NLB Continental, slovenske bankarske grupe. Rothschildi su učestvovali i prilikom privatizacije Mobtela. U izdavaštvu su prisutni preko slovenske “Mladinske knjige”, koja je deo “Reader ‘digest”, američke kompanije čiji je dio nedavno kupljen od strane Rothschilda Šandor Ganyo.

q

 • Crna Gora,  Terra Rothschildiana

Dolazak delegacije Rothschilda, neposredno po okončanju referenduma u Crnoj Gori (koji je proveden u režiji istih), označio je udaranje pečata “colonized” na jednu od najstarijih srpskih zemalja. Jacob Rothschild i Nathaniel Rothschild su na taj način dobili još jednu koloniju.

Crna Gora je danas potpuno kupljena od hazarskih kompanija koje predvode Rothschildi. Obrazac je identičan. Kolonizaciju, kao i u regiji, predvode Rothschildi, pored njih su “ruski” biznismeni, Soroš …Treba prisvojiti luke, resurse, metalurške kombinate, turističke kapacitete …Kao u Srbiji i ostalim državama regije, Soroš je je prethodno izgradio mrežu nevladinih organizacija. CEDEM, Helsinški komitet za ljudska prava, “Human rights action” i “Hominem querum” su samo neke od njih. Na to se nadovezuju kontrolisani mediji (ANEM), preko kojih je vodio, ispostavilo se, uspešno, antisrpsku kampanju. U saradnji sa Evropskim organizacijama i venecijanskom komisijom (u kojoj je član i Vojin Dimitrijević) aktivno je pomogao projekt nezavisnosti.

 

Peter Munk (Nathanielov poslovođa, Hazar) je preuzeo, preko OTP-a, remontni zavod Arsenal iz Tivta, u kome će Trigranit graditi veliku marinu. Ista kompanija planira gradnju poslovno-financijskih centara u Podgorici, Ulcinju, Budvi …

Prvi voditelj, Ganyo (OTP bankarska grupa), je okupirao bankarski areal kupovinom Crnogorske komercijalne banke, koja pokriva više od polovine tržišta u Crnoj Gori. Kao saveznici se pojavljuju Rothschildova Societe Generale banka koja je preuzela Podgoričku banku. NLB group je kupio Montenegro banku …

Osim toga, Rothschild-Ganyiev MOL uskoro postaje strateški partner državnoj naftnoj kompaniji Montenegro Bonus. Milo Đukanović, koji je Rothschildu dao “bianko ček” zauzvrat je dobio direktorsko mjesto u Trigranitu, što dovoljno govori o njegovim zaslugama u procesu kolonizacije.

Monet, mobilni operater u sastavu Deutsche telekoma se nalazi pod indirektnom kontrolom Rothschilda!

Vrlo važnu ulogu u kolonizaciji Crne Gore ima Oleg Deripaska, hazarski multimilijarder iz Rusije. Nathaniel Rothschild se i sam hvalio da neguje odlične odnose sa njim. Deripasaka, kao jedan od Rothschildovih ogranaka, je sa “svojom” kompanijom Rusal kupio KAP (kombinat aluminijuma Podgorica).

Preko kompanije “Salamon” je preuzeo rudnik boksita u Nikšiću. Treba reći da Rusal i Glencore često nastupaju zajedno. Austrijska kompanija “Strabag”, u kojoj Deripaska ima značajan udeo, je kupila poduzeće “Crnagoraput”.  Kupuju se turistički objekti, atraktivne lokacije na primorju, građevinska zemljišta …

Kako bi osigurao ovu koloniju, Rothschild je osnovao organizaciju za dugoročno stipendiranje studenata iz Crne Gore.

q

 • Federacija BiH

U muslimansko-hrvatskom entitetu, u oblasti rudarstva i metalurgije prednjači Mittal grupa, koja je zauzela Zeničku čeličanu, jednu od najvećih na Balkanu. Mittal-u je pripojen i rudarski kompleks Ljubija iz Republike Srpske.

Oblast energetike je rezervisana za MOL, koji je kupio državnu naftnu kompaniju Energopetrol. Investicijski fond Borisa Berezovskog, Salford, je preuzeo industriju mleka (Mlekoprodukt – K.Dubica, Campomil – Sarajevo). Očekuje se i preuzimanje ljubljanskih mlekara koje obuhvataju tuzlansku mlekaru.

Sektorom bankarstva i financija su zagospodarile Rothschildove banke Unicredit, Intesa …

U Federaciji je, još od 1993, prisutan Soroš sa mrežom nevladinih organizacija. Ta mreža je, kao i u ostalim državama, izrazito antisrpski nastrojena. Među viđenim članovima Soroševog otvorenog društva su bili Jakob Finci i Ivan Straus (Hazari). Pored Otvorenog društva, mogu se spomenuti “Obrazovanje gradi”, Centar Sarajevo, Helsinški komitet, “Žene Bosne” i druge nevladine organizacije. Od medija kontrolišu dnevni list “Oslobođenje”, magazin “Start”, televiziju NTV Hajat, novinsku agenciju “ONASA” …

q

 • Hrvatska

Za razliku od ostalih država Balkana, Hrvatsku Rothschildi okupiraju pretežno iz Mađarske, koja predstavlja bazu širenja hazarske dinastije. Preko Unicredit i Intesa banke preuzeli su Zagrebačku i Privrednu banku.

U Hrvatskoj je Soroš manje prisutan nego u ostalim zemljama. Najači adut iz nevladinog sektora je Žarko Puhovski.

Pored MOL-a koji je preuzeo naftnu kompaniju Inu, druga značajna Rothschildova kompanija u hrvatskom gospodarstvu je Trigranit. Osnovan je konzorcij Ingra-Trigranit (Ingra-na čelu je Igor Oppenheim, Hazar). Konzorcij će graditi sportsku arenu u Zagrebu, kapaciteta 20.000 mesta. Trigranit, takođe, ima ambiciozne planove na hrvatskom primorju.

U području telekomunikacija je prisutan T-Mobile.

q

 • Makedonija

I ova bivša republika, nakon razbijanja Jugoslavije, deli sudbinu ostalih kolonija regije. Drugim rečima, suverenitet i nezavisnost su ostali na razini teorije dok se sa druge strane provodi tiho okupiranje gospodarstva i resursa uz obećanje “svetle budućnosti” u EU.  Istovremeno se forsira proalbanska opcija koja treba da zaokruži projekt Velike Albanije.

Centralno mesto u Makedoniji zauzima Mittal Steel Skoplje, dio Mittal korporacije, koji je kupio metalurški kombinat u Skoplju, čime je osigurao dominaciju u regiji. U oblasti bankarstva, Ohridsku banku je preuzeo Societe Generale.

Sa druge strane, Soros se otvoreno zalaže za albanske interese. U tu svrhu koristi brojne uticajne organizacije – Helsinški komitet, Centar za multikulturno razumevanje, Asocijacija za demokratske inicijative, u kojima dominiraju Albanci. Isti je slučaj i sa medijima. Pod Soroševom kontrolom su televizija “Shutel”, radio stanice Vati, Life …

Soros je takođe kreditirao makedonsku vladu tokom 1994. godine sa 25 miliona dolara. Tokom istog razdoblja ostvario veliki uticaj na, tadašnjeg premijera, i sadašnjeg predsednika Makedonije Branka Crvenkovskog. Branko Crvenkovski je otvoreno podržao plan Marttija Ahtisaarija za Kosovo ..

 • Branko Crvenkovski,  Soroševa marioneta

Soros ima učešća u makedonskom mobilnom operateru MT  preko” Stonebridge Communications “ kompanije u kojoj ima deonice. Inače, MT indirektno kontrolišu Rothschildi preko ” Blackstone Group “, ogromne finansijsko-investicijske grupe koju su 1985 osnovali njihovi agenti Peter George Peterson i Stefan Schwartzman (Hazar). Obojica su prethodno izgradili karijere u Rothschildovim podružnicama “Lehman Brothers” i “Kuhn Loeb Inc.” Blackstone grupa je vodeći dioničar “Deutsche Telekom” (T-Mobile), u čijem sastavu se nalazi Mađarski mobilni operater Matav, koji je vlasnik makedonskog mobilnog operatera MT. “T-Mobile” je drugi mobilni operater u Makedoniji.

Na putu do cilja Rothschildi koriste sredstva u vidu reformi, tranzicija, šok terapija, izbora, referenduma, secesija, revolucija, građanskih ratova, vojnih intervencija …

Narodima se nudi “sloboda”, “demokratija” i dobrovoljno ropstvo u zamenu za njihovu nezavisnost i resurse!

Alternative su sankcije, izolacija i bombardiranje!

Bivša Jugoslavija je bila samo etapa u pohodu Rothschildove imperije ka istoku …

q

q

Vecita glad za novim kapitalom beskrupoloznih Rothschilda je u bivsoj Jugoslaviji napravila “circus” kome jos samo sator nedostaje, kod naseg naroda su novcanici i frizideri prazni ali su zato usta politicara puna demokratije, oni zaboravljaju foskulu da svaka politika treba da prodje kroz stomak …

q

q

Srpski narode oprez,

u nemirnim politickim morima se pojavio Evro Titanik

koji Vam nudi SPAS.

q

q

q

q

Advertisements

Објављено 24. фебруара 2012. од стране NoviMilenijum под Ostro Pero, Uncategorized

Означено са

4 одговора на “Ko su osnivači EU

Пријави се на коментаре преко RSS-а.

 1. Hvala, na vecim informacija bas sam skoro dobio mail sa prezentacijom o njima.

 2. Odlični su ti članci:
  Globalno u senci.

 3. Ja vece gluposti u zivotu nisam cuo 🙂 Kad je narod siromasan onda se bas lepo hrani teorijama zavere 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: